Viden, udvikling og samvær
2610 RødovreVælg område
Vis underviser

Underviser

Intern Guide
Ledige pladser

Et Folkesagn, Ballet på Opera Holmen

Ved spørgsmål ring til 36 48 15 99

Et Folkesagn er en romantisk ballet, i tre akter, skabt af den danske koreograf og balletmester August Bournonville til Den Kongelige Ballet i 1854. Vi præsenteres, på ægte guldaldervis, for spændingen mellem vores verden og den dæmoniske, farlige underverden. I balletten kulminerer det ukendte og dunkle med glæden, lyset og harmonien. Den foregår i Jylland i 1500-tallet og handler om de to forbyttede piger: bjergpigen Hilda, der bor hos troldene men er et forbyttet menneske, og adelsfrøkenen Birthe, der er forlovet med Junker Ove, men i virkeligheden er en trold. Historien ender heldigvis med, at de finder tilbage til deres respektive verdener, og Hilda bliver gift med Junker Ove med tonerne af den berømte brudevals i den lyse sommernat. Musikken til balletten er skrevet af to forskellige komponister: Niels W. Gade skrev musikken til første og tredje, mens J.P.E. Hartmann skrev musikken til andet akt. Niels W. Gades brudevals, der traditionelt danses ved bryllupper i Danmark, er komponeret til Et Folkesagn. Balletten regnes som et af Bournonvilles hovedværker og har siden premieren været opført i ubrudt tradition på Det Kongelige Teater. I 1991 havde Det Kongelige Teater repremiere på balletten med kostumer og scenografi af Dronning Margrethe. Sorella Englund og Nicolaj Hübbe har gjort den fascinerende fortælling mere nuanceret og nutidig, og sammen med scenografen Mia Stensgaard har de skabt en forestilling. Der strækker sig fra skønhed til den vildeste fest med troldebilleder, mosebørn og hovedløse kæmper. Arrangementet begynder med en introduktion til balletforestillingen af en balletkyndig fra Operaen og i pausen serveres et glas vin og en sandwich.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 06-06-2020, kl. 11:20

Ugedag Lørdag
Holdnr35120
Adresse Opera Holmen
Ekvipagemestervej 10
1430 København K
LokaleVed AOFs skilt
Holdtimer1
Antal mødegange1
AfdelingAOF Rødovre

Kursusdage

06-06-2020 Lørdag 11:20  -  14:30

Faktaoplysning

Bemærk Arrangementet omfatter: en introduktion til balletforestillingen af en balletkyndig fra Operaen på balkon-etagen (ca. ½ time før forestillingen), gode billetter til balletten og i pausen serveres et glas vin og en sandwich. OBS: tilmelding til og betaling for teaterarrangementer er bindende fra 6 uger før arrangementsdatoen.

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.