Viden, udvikling og samvær
2610 RødovreVælg område
Vis underviser

Underviser

"Markus " Bernsen
Ledige pladser

Tech-giganterne kommer... Hvad betyder det for dig?

Ved spørgsmål ring til 92 90 10 80

Facebook, Google, Amazon, Apple og en række andre tech-virksomheder påvirker vores liv og hverdag mere, end de fleste af os er klar over. Men hvem er de amerikanske tech-giganter, der har vokset sig så store og magtfulde i de seneste år? Du kender måske Netflix´dokudrama "The Social Dilemma," men hvem er egentlig menneskene bag logoerne, hvilke værdier er de bygget på, og hvordan påvirker de vores samfund og vores hverdag? Hvilken skade gør teknologierne på vores samfund og hvordan udnytter de os brugere til deres økonomiske fordel gennem overvågning, datamining m.m., og hvordan er teknologien designet til at vi skal blive afhængige af den? Hvordan bruges den i politik, og hvordan påvirker det os mentalt (fx set i lyset af det øgede antal af selvmord blandt teenagere) og hvad med dens rolle i at sprede konspirationsteorier?
Markus Bernsen skriver om teknologi i Weekendavisen og er forfatter til bogen 'Danmark Disruptet,' som forsøger at besvare de mange spørgsmål. I dette underholdende og oplysende foredrag giver han konkrete eksempler på, hvad tech-giganternes indtog i Danmark betyder for os alle sammen. For vores privatliv og arbejdsliv, for vores skoler, politi og sundhedsvæsen.
Undervejs hører vi om politikere, der vil gøre Danmark til ”verdens mest digitaliserede land”, men døjer med IT-skandaler og læk af borgernes data. Om danske provinsbyer, der er blevet værter for tech-giganternes enorme datacentre. Om Markus Bernsens egne erfaringer som cykelbud i den nye "gig-økonomi", og om frygten for digital overvågning, robotter og kunstig intelligens.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 29-04-2021, kl. 19:00

Ugedag Torsdag
Holdnr1721101001
Adresse Frederiksberg Hovedbibliotek
Solbjergvej 23
2000 Frederiksberg
LokaleBibliotekssalen
Holdtimer2
Antal mødegange1
AfdelingAOF Storkøbenhavn

Kursusdage

29-04-2021 Torsdag 19:00  -  21:00

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.