Viden, udvikling og samvær
2610 RødovreVælg område
Vis underviser

Underviser

Allan Mylius Thomsen
Ledige pladser

Frederiksberg

Ved spørgsmål ring til 43 53 00 93

Frederiksberg

Frederiksberg opstår først som selvstændig kommune i 1857, da den skilles af sognefællesskabet med Hvidovre. Byhistoriker Allan Mylius Thomsen vil fortælle historien om området, hvor der tidligere lå både landsbyen Solbjerg, Christian d. 4´s ladegård og de 20 hollandske amagerbønders bebyggelser ved Allégade. Men krige og misvækst udryddede efterhånden de hollandske amagerbønder, der solgte deres gårde til velhavende københavnere.

Herudover skal vi også høre historien om den fremvoksende kongelige sommerhusbebyggelse. Det startede ved Prinsessegården - den nuværende Frederiksberg Runddel, og fortsatte fra 1697 til Frederiksberg Have bliver anlagt. Det førte slottet, kongelig beboelse, sommerhusbebyggelse, forlystelser og restauratører til området, der fra 1901 udviklede sig til en selvstændig bydel og kommune, omkranset af Københavns Kommune på alle sider. Vi Mødes på Frederiksberg Runddel, slentrer lidt i Frederiksberg Have, en tur op ad Frederiksberg Alle, ned ad Pile Alle og hen forbi bl.a. Lorry, Grock og andre minder fra bydelens store forlystelsestid. Der bliver tid til at nyde en genstand undervejs.
Turen slutter med frokost på restaurant Frederik VI.

Drikkevarer er ikke inkluderet i prisen.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 07-11-2020, kl. 11:00

Ugedag Lørdag
Holdnr20-1148
Adresse Frederiksberg Runddel
Pile Allé 14 A
2000 Frederiksberg C
LokaleFrederiksberg
Holdtimer1
Antal mødegange1
AfdelingAOF Brøndby

Kursusdage

07-11-2020 Lørdag 11:00  -  14:00

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.

Alternative kurser

Kursusnavn Ugedag Startdato Underviser

Frederiksberg

Ledige pladser
Lørdag 07-11-2020, kl. 11:00-14:00 AOF Frederiksberg-København Allan Mylius Thomsen