Viden, udvikling og samvær
2610 RødovreVælg område
Vis underviser

Underviser

Lisa Elsbøll
Ledige pladser

Samsø med smag

Ved spørgsmål ring til 43 71 36 71

Samsø - øen med de mange solskinstimer og en fortælling om et samfund, der er skabt på mangeårige historiske traditioner - og som i dag har en helt unik historie at fortælle. Bl.a. inden for iværksætteri og udvikling af energi fra alternative energikilder har Samsø skabt sin helt egen identitet. Denne historie glæder vi os til at fortælle gæsterne på denne 1-dagstur på Samsø.
Dagens lokale guide står på bussen efter ankomst til Samsø. Formiddagen starter på sydøen - den største del af Samsøs areal. Her venter der os en spændende fortælling om mange af øens 22 små byer, der hver især har en helt unik historie at fortælle. Bl.a. landarbejderbyen Ørby og hovedbyen Tranebjerg med det smukke nyrestaurerede hus Anton Rosen Huset. Vi passerer de gamle middelalderkirker, øens eneste fyrtårn Vesborg og godset Brattingsborg. De små gamle husmandssteder kan fortælle om om tidligere tiders landbrug på Samsø - og samtidig en nutidig fortælling om, hvordan små lokale virksomheder efterhånden skyder op i de gamle bygninger. Vi gør hold i en af dem - Samsø Gårdbutik. Svanegården er oprindelig en gammel firlænget Samsø-gård, men er i dag indrettet som en stor gårdbutik. Virksomheden har sine rødder i det midtjyske, hvor der fra eget væveri produceres uldvarer. Ud over uldvarer og beklædning, præsenterer butikken også en række af lokale produkter - bl.a. snaps el. aperitif, som vi helt sikkert får en smagsprøve på.
Herefter går turen til Tranebjerg, hvor der venter os en dejlig frokostbuffet
på Flinchs Hotel.
Turen går om eftermiddagen til nordøen. Her venter der os en helt usædvanlig naturoplevelse. Både i området omkring Stavns Fjord med den hyggelige havneby Langøre og senere i det bakkede morænelandskab på Samsøs nordspids. Vi gør ophold det idylliske Nordby, hvor øens lokale bryghus "Samsø Bryghus" er klar med en fremvisning og fortælling om iværksættervirksomheden - og selvfølgelig bliver der rig mulighed for at smage på de forskellige øl. Der vil senere være eftermiddagskaffe og kage på Samsø Bryghus.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 04-09-2020, kl. 06:45

Ugedag
Holdnr200204
Adresse Flintholm Station
V. Grøndals Parkvej
2720 Vanløse
Lokaleparkeringspladsen
Holdtimer1
Antal mødegange1
AfdelingAOF Vestegnen

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.

Alternative kurser

Kursusnavn Ugedag Startdato Underviser

Samsø med smag

Ledige pladser
Fredag 04-09-2020, kl. 06:45-21:00 AOF Nordsjælland "Lisa " Elsbøll

Samsø med smag

Ledige pladser
Pris i DKK 995,00
Fredag 04-09-2020, kl. 06:45-21:00 AOF Brøndby Lisa Elsbøll

Samsø med smag

Ledige pladser
Fredag 04-09-2020, kl. 06:45-08:25 AOF Frederiksberg-København "Lisa " Elsbøll