Viden, udvikling og samvær
2610 RødovreVælg område
Vis underviser

Underviser

Intern Guide
Ledige pladser

Fredensborg Slot

Ved spørgsmål ring til 36 48 15 99

Fredensborg Slot er et af Kongehusets foretrukne residenser og har i århundreder dannet ramme om større officielle statsbesøg og familiebegivenheder i kongehuset. Oprindeligt blev slottet opført for Frederik IV af arkitekt J. C. Krieger i 1720-26, hvorefter det vidtforgrenede slotsanlæg er opstået trinvis gennem 1700-tallet under medvirken af århundreds bedste danske arkitekter. Den reserverede Have er kongehusets helt private fristed i slotsparken og den indeholder både prydhave, urtehave og orangeri samt Dronningens 75 års fødselsdagsgave fra Folketinget: Årstidshaven, der består af fire afdelinger nemlig- Forårshaven, Forsommerhaven, Eftersommerhaven og Efterårshaven. Desuden skal vi nok også lige smugkigge på Miss Fredensborg, der er guldbryllupsgaven fra det kongelige ægtepar til hinanden i 2017. Urtehave og orangeri leverer hver dag frisk grønt til kongefamilien og sørger for at de kongelige gemakker er pyntet smukt med egne blomster. AOF har arrangeret en royal formiddag, hvor vi guides rundt i selve slottet med den berømte kuppelsal, slotskirken (som vi kender fra royale begivenheder) samt i Den Reserverede Have (udefra) og Orangeriet. Sidstnævnte var Prins Henriks 60 års fødselsdagsgave. Det kongelige gartneri sælger krydderurter, stiklinger og planter, alle med oprindelse i det kongelige gartneri. Efter rundvisningen trakteres vi med en dejlig frokost på Fredensborg Storekro. Drikkevarer er dog for egen regning.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 14-08-2020, kl. 10:15

Ugedag Fredag
Holdnr35122
Adresse Fredensborg Slot
Slottet 1B
3480 Fredensborg
LokaleSlotsindgang
Holdtimer1
Antal mødegange1
AfdelingAOF Rødovre

Kursusdage

14-08-2020 Fredag 10:15  -  11:30

Faktaoplysning

Bemærk Arrangementet omfatter: Rundvisning ved intern guide på slottet, i haven og i Orangeriet. Frokost på Fredensborg Storekro. Drikkevarer er for egen regning.

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.